Amūras migdoline plutele
2014-05-14 12:17 Peržiūros : 4624 SpausdintiReikės:
- 200 g šviežio amūro,
- 10 vnt. migdolų riešutų (kapotų),
- šaukšto miltų,
- kiaušinio plakinio,
- druskos,
- piprų,
- citrinos sulčių,
- 100 g šparaginių pupelių (naudojau šaldytas),
- 60 g brokolių,
- 6 vyšninių pomidrų
Gaminimas:
Amūrą pašlakstome citrinos sultimis, pabarstome druska ir pipirais. Lengvai apvoliojome miltuose. Tada apvoliojame kiaušinio plakinyje amūro šonus ir viršų. Viršų apiberiame migdolais. Dedame į kepimo indą ir kepame 20 min, 180 laipsnių orkaitėje.
Šparagines pupeles ir brokolius užpilame verdančiu vandeniu. Palaikome 5 min. Tada nusausiname. Dedame į kepimo indą, pabarstome drsuka ir pipirais ir pašauname orkaitėn, šale žuvies, 7 minutėms.
Iškepusias daržoves dedame į lėkštę. Ant viršaus pridedame pomidriukų ketvirčių, dedame amūrą, ir ant viršaus dar užspaudžiame citrinos sultimis. Patiekti su tzatziki padažu.
Skanaus!
Egidija
Šis receptas dalyvauja „Žuvies receptų konkursas su „Išlaužo žuvimi"!
Atsiųsk savo receptą ir laimėk puikius „Išlaužo žuvies" prizus!
Komentuokite ir vertinkite!
Norėdami komentuoti ir vertinti - prisijunkite arba Registruokitės!