Prancūziškos salotos su kriaušėmis ir pelėsinio sūrio padažu

2014-04-07 09:59   Peržiūros : 760   Spausdinti


Reikės (2 porcijos):

  • Įvairių salotų mišinio;
  • 1 kriaušės;
  • 6 cherry pomidoriukų;
  • Pusės mažo svogūno;
  • 2 a.š. Acto;
  • 30 g graikinių riešutų;
  • 2 a.š cukraus;
  • 3 v.š sviesto;
  • 2 riekių sumuštinių duonos;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 1 a.š. Dižono garstyčių;
  • 1 a.š obuolių arba balto vyno acto;
  • Druskos, pipirų.

Prancūziškos salotos su kriaušėmis ir pelėsinio sūrio padažu

Gaminimas:

Kriaušę nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti į dvylika dalių. Pomidorus perpjauti pusiau. Svogūną supjaustyti plonomis juostelėmis ir pamarinuoti acte bei žiupsnelyje druskos. Graikinius riešutus kelias minutes pakepinti viename šaukšte sviesto ir cukruje. Atvėsinti.

Duoną  supjaustykite per pusę arba į keturias dalis. Pakepkite orkaitėje kol gražiai paruduos ir tuomet įtrinkite česnaku ir pabarstykite druska. Į keptuvę supilti grietinėlę ir trupintą pelėsinį sūrį. Išlydykite sūrį, nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.Pusę kriaušės pakepkite su dviem šaukštais sviesto.

Atvėsusį sūrio padažą pagardinkite garstyčiomis, actu, druska ir pipirais. Surinkite salotas: dėkite salotas, marinuotus svogūnus, karamelizuotus riešutus ir pomidorus. Ant viršaus dėkite keptas ir šviežias kriaušes, pagardinkite salotas padažu (negailėkite jo!). Patiekite su skrebučiais.
Skanaus!

Margarita

 

Šis receptas dalyvauja Velykinių receptų konkurse su majonezu "Vilnius"
Atsiųsk savo receptą ir laimėk puikius prizus!

Prancūziškos salotos su kriaušėmis ir pelėsinio sūrio padažu


Kategorijos: 4. Salotos, mišrainės, Prancūziškos virtuvės receptai, 7. Užkandžiai, Velykiniai receptai, RECEPTAI, Konkursas "Velykiniai patiekalai su majonezu „Vilnius"
Liekninanti suknelė 2062-01-06 Drabužiai gali padėti „sulieknėti“ per 5 minutes

Kai jaustis gražiai trukdo pora nereikalingų kilogramų, o sportuoti ir sveikai maitintis nėra laiko...

daugiau