Prancūziškos salotos su kriaušėmis ir pelėsinio sūrio padažu
2014-04-07 09:59 Peržiūros : 760 SpausdintiReikės (2 porcijos):
- Įvairių salotų mišinio;
- 1 kriaušės;
- 6 cherry pomidoriukų;
- Pusės mažo svogūno;
- 2 a.š. Acto;
- 30 g graikinių riešutų;
- 2 a.š cukraus;
- 3 v.š sviesto;
- 2 riekių sumuštinių duonos;
- 1 skiltelės česnako;
- 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio;
- 100 ml grietinėlės;
- 1 a.š. Dižono garstyčių;
- 1 a.š obuolių arba balto vyno acto;
- Druskos, pipirų.
Gaminimas:
Kriaušę nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti į dvylika dalių. Pomidorus perpjauti pusiau. Svogūną supjaustyti plonomis juostelėmis ir pamarinuoti acte bei žiupsnelyje druskos. Graikinius riešutus kelias minutes pakepinti viename šaukšte sviesto ir cukruje. Atvėsinti.
Duoną supjaustykite per pusę arba į keturias dalis. Pakepkite orkaitėje kol gražiai paruduos ir tuomet įtrinkite česnaku ir pabarstykite druska. Į keptuvę supilti grietinėlę ir trupintą pelėsinį sūrį. Išlydykite sūrį, nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.Pusę kriaušės pakepkite su dviem šaukštais sviesto.
Atvėsusį sūrio padažą pagardinkite garstyčiomis, actu, druska ir pipirais. Surinkite salotas: dėkite salotas, marinuotus svogūnus, karamelizuotus riešutus ir pomidorus. Ant viršaus dėkite keptas ir šviežias kriaušes, pagardinkite salotas padažu (negailėkite jo!). Patiekite su skrebučiais.
Skanaus!
Margarita
Šis receptas dalyvauja Velykinių receptų konkurse su majonezu "Vilnius"
Atsiųsk savo receptą ir laimėk puikius prizus!
Komentuokite ir vertinkite!
Norėdami komentuoti ir vertinti - prisijunkite arba Registruokitės!