Šparaginių pupelių piršteliai
2013-08-14 10:08 Peržiūros : 4481 SpausdintiJums reikės:
- 50 g pirmos rūšies miltų;
- 50 g grikių miltų;
- 250 g šviežių šparaginių pupelių;
- 150 ml vandens;
- žiupsnelio druskos;
- ½ šaukštelio maltos kalendros;
- ½ šaukštelio ciberžolės;
- 1/6 šaukštelio aštriosios paprikos miltelių;
- augalinio aliejaus pupelių skrudinimui.
Gaminimo eiga:
Atrinkite pačias tiesiausias vienodo ilgio šparagines pupeles, nuplaukite ir nupjaukite abu galiukus. Pupeles užkaiskite lengvai pasūdytame vandenyje ir virkite apie 10 minučių arba kol suminkštės. Kol pupelės verda, į dubenį prasijokite abiejų rūšių miltus, suberkite prieskonius, druską. Viską išmaišykite. Po truputį plakdami supilkite vandenį. Tešla turėtų gautis šiek tiek skystesnė nei lietinių blynų. Pupeles nukaiskite, nukoškite ir gerai nuvarvinkite. Kol pupelės karštos, paskleiskite ant plokščio paviršiaus, kad nugaruotų nereikalinga drėgmė. Pupelės prieš merkiamos į tešlą turi būti visiškai sausos. Gilioje nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Merkite po vieną šparaginę pupelę į tešlą ir dėkite į įkaitintus riebalus. Skrudinkite po keletą minučių, iškepusias išgriebkite kiaurasamčiu ant grotelių arba popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite dar šiltas su bulvių koše arba ryžiais bei su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!
Edita A.
Šis receptas dalyvauja Indiškų patiekalų konkurse su „Sue's Indian Raja" restoranu
Balsuok ir išrink geriausią receptą!
Komentuokite ir vertinkite!
Norėdami komentuoti ir vertinti - prisijunkite arba Registruokitės!
aniger
Straipsnio vertinimas: 10
Skanai atrodo!
2013-09-20 14:39miskinukee
Straipsnio vertinimas: 10
Kelia apetitą :)
2013-09-20 14:48giedrule
Straipsnio vertinimas: 10
mmm skanu
2013-09-20 17:41danuoleta
Straipsnio vertinimas: 10
10 balų-liuks
2013-09-20 19:11Donna
Straipsnio vertinimas: 10
Mano megstamiausia spatiekalas is rudens gerybiu
2013-09-21 11:13