Daugiaryžis su daržovėmis

2013-08-01 11:31   Peržiūros : 865   Spausdinti
Daugiaryžis su daržovėmis


Tie kas mėgsta ryžius, be abejo, jau seniausiai įvertino šį itališkos kilmės patiekalą. Jis puikus ir tuo, kad kaskart gali būti kitoks - tai priklauso nuo to, ką rasite šaldytuve. Šįkart - risotto recepto su daržovėmis variantas.

Daugiaryžis su daržovėmis

Pilnai didelei keptuvei reikės:

  • 200 - 250 g ryžių;
  • 2 morkų;
  • pastarnoko;
  • vidutinio dydžio svogūno;
  • 3 pomidorų;
  • 2 šaukštai pomidorų tyrės;
  • kalendros, kario prieskonių, druskos ir pipirų;
  • aliejaus kepimui.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame smulkintą svogūną. Kol kepa gerai šaltu vandeniu perplauname ryžius, kol nubėgantis vanduo taps skaidrus. Dedame ryžius į keptuvę su svogūnais ir pamaišome, kad pasiskirstytų aliejus. Sumetame šiaudeliais smulkintas daržoves ir keptuvę uždengiame. Troškiname 10 min arba kol nebeliks riebalų - tuomet įpilame pusę stiklinės vandens, dedame prieskonius bei pomidorų tyrę ir troškiname ant mažos ugnies iki kol ryžiai suminkštės.

Skanaus!

Raimonda

Šis receptas dalyvauja konkurse „Atrask itališką virtuvę su „Basilico" restoranu"
Įvertink receptą ir išrink nugalėtoją!

 


Kategorijos: Receptų konkursas „Atrask itališką virtuvę su „Basilico“ restoranu“, Itališkas maistas, Ryžių patiekalai, 2. Troškiniai, Savaitgalio receptas, Vegetariški patiekalai, Daržovių patiekalų receptai, RECEPTAI
Komentarai
Cimg5492
TARTAletė
Straipsnio vertinimas: 3

2013-08-02 17:21
Cimg5492
TARTAletė
Straipsnio vertinimas: 3

Jūsų daugiaryžis, sakyčiau, nelabai panašus į itališką.... Ypač jei jau įtraukėte pomidorus į sudėtį, tai kodėl nepanaudojus baziliko vietoj krapų ? Norėtūsi ir vyno šlakelio... ryžiai kažkokie per stambūs... Man čia viskas primena plovą)

2013-08-04 15:24
Unknown_user_thumb
Paprica
Straipsnio vertinimas: 10

Miela TARTAlete, matosi, kad esate tikra lietuvė - pilna neaiškios kilmės pavydo ir pagiežos. Gal ir valgykite tuomet savo pažliugusius cepelinus, kurių nei nuotrauka, nei receptu kažkodėl nesidalinate... Ir dėkui už Jūsų "3" - vis geriau nei nieko :) O dėl recepto itališkumo - kalbam apie autentiką ar kilmę? Gal nueikite į kokį Čiliaką paskanauti "tikros itališkos picos", nors kam taip toli? Juk už kampo Jūsų laukia "tikras turkiškas kebabas"... Tad apie ką mes kalbam... Tikros autentikos atkartoti čia pretenzijų ir nėra, bet štai gaminti pagal tą pačią tendenciją - skanu ir smagu. O plovas deja, visai kitaip gaminamas...

2013-08-04 23:58
Cimg5492
TARTAletė
Straipsnio vertinimas: 3

Labai jau ŽEmas lygis šitaip burnoti.  Nieko nepadarysi, čia viešas puslapis komentarams, kiekvienas gali parašyti  savo nuomonę,  patinka receptas arba ne!  O, jei per silpni nervai neišlaiko kritikos ir nemokate  gražiai  apginti recepto, man tik  :)))))) ir dar kartą :))))))))))))))))) Be to aš čia niekur nedalyvauju, tai apie kokį pavydą tamsta nusišnekate:))))))  Kas dėl plovo... BE ABEJO, kad plovas visai NE TAIP ruošiamas, bet kas blogiausia, patiekalas  ATRODO kaip plovas)

2013-08-05 18:59
Unknown_user_thumb
Paprica
Straipsnio vertinimas: 10

TARTAlete, niekas nieko čia neburnoja :) Palinkėčiau žvelgti į viską paprasčiau, gal gyvenimas taps gražesnis :) O pačiam nieko nedarant ir nerodant kritikuoti yra lengviausia - geriau kalba darbai, o ne žodžiai!

2013-08-06 00:50
Liekninanti suknelė 2062-01-06 Drabužiai gali padėti „sulieknėti“ per 5 minutes

Kai jaustis gražiai trukdo pora nereikalingų kilogramų, o sportuoti ir sveikai maitintis nėra laiko...

daugiau