Moksleivių rudens atostogos

2011-10-10 15:37   Peržiūros : 472   Spausdinti
Rudens stovykla: 4 stichijos (2010 m.)


Rudens atostogos - pirmosios šiais mokslo metais ir nepaisant to, jog vaikai po vasaros dar kupini energijos, savaitės be mokyklos jie laukia nekantraudami.

Tėvams moksleivių rudens atostogos sukelia galvos skausmą - ką čia sugalvojus, jog mokinukas pailsėtų įdomiai ir naudingai? Kaip suorganizuoti tokias rudens atostogas, po kurių vaikas grįžtų į mokyklą kupinas jėgų ir teigiamų emocijų?

Sėkmės formulė, anot Enšteino, paprasta - reikia mokėti dirbti ir reikia mokėti ilsėtis.

"Kad ir kaip norėčiau, įtakoti dešimtą klasę lankančios dukros nuomonės nebegaliu. Leisiu jai šiek tiek labiau atsipalaiduoti, nekontroliuosiu, su kuo išeina, kada grįžta. Šiek tiek palepinsiu pinigais, jog galėtų apsilankyti kavinėse, pažiūrėti filmų. Sutarėme, jog keletą vakarų ramiai prie žvakių šviesos pasiklausysime muzikos, pasimėgausime šokoladu, kava, pabendrausime," - atvirai dėstė Rimantė.

Aušrinė džiaugiasi, jog jai pavyko gauti atsotogų darbe, todėl su savo aštuonmete išvyks pailsėti į Egiptą. Ar gali kas būti geriau?

Gal ir gali! Kaimynas Domas nelinkęs dėl to pernelyg sukti galvos: "Turiu tris vaikus, du iš jų moksleiviai. Aš aiškiai žinau, jog jiems svarbiausia kuo daugiau pabūti su tėvais. Mudu su žmona vesimės visus tris į cirką, važinėsimės dviračiais (jei orai bus tinkami), nueisime į vaikišką spektaklį. Sugalvojome dar tokią atrakciją - bent kelis kartus vakarop nuvykti į parką, ant suolelio išgerti atsivežtos arbatos, pasmaguriauti bandelėmis, pasifotografuoti".

 


Kategorijos: Mamoms ir vaikams, Vaikų vasaros stovyklos
Komentarai
Avatar
Žalia_pieva

Turėčiau vaikų, tikrai dalyvaučiau! Man įdomus faktas (giminaičių ir draugų pasakojimais), jog net droviausi vaikai po stovyklų grįžta pasikeitę, įgiję draugų ir nuolankesni, stropesni.

2011-10-12 16:23
Liekninanti suknelė 2062-01-06 Drabužiai gali padėti „sulieknėti“ per 5 minutes

Kai jaustis gražiai trukdo pora nereikalingų kilogramų, o sportuoti ir sveikai maitintis nėra laiko...

daugiau