Patalpinta: 2009-08-04 10:21   Atnaujinta: 2009-08-04 10:25   Komentarai: 6

Kodėl internete nėra reikiamos informacijos kur Lietuvoje keliauti?

Patekau aš į tokią gėdą. Atvažiuoja pas mane draugas iš Prancūzijos ir paprašo padaryti jam kaip geriausiai per tris diena susipažinti su Lietuva. Pagalvojau, a čia viens du ir prispausdinsiu iš interneto krūvą gerų maršrutų. Ir čia kaip kuolu per galvą, išnaršiau visur kur įmanoma ir supratau, kad ne viskas taip paprasta. Ne Lietuvoje nėra ką rodyti, o lietuviai nenori rodyti ką turi. Muziejai visiškai savęs nepristato, gražių vietų pristatymai skurdūs, iš viso tik kelius maršrutus radau o ir tie be žemėlapių, ar be laiko kiek maršrute užtruksi, ar neaišku kaip privažiuoti iki maršruto pradžios. Įlindus į užsieniečio kailį apibendrinus galėčiau pasakyti – Lietuvoje veikti nėra ką. Dabar supratau kodėl turistų tik mažėja ir nesuprantu kur panaudoti milijonai pristatyti Lietuva, ką kažkoks turizmo departamentas veikia?.
Tikrai negirsiu anonso nes pas Jus teradau viena panašesnį maršrutą, tą po Vilnių kur ir angliškai išvertėte. O kur žemėlapis, kaip iki maršruto pradžios Vilniaus nežinančiam užsieniečiui prisikasti? O jei tai kompanija į Litexpo su kempteriu atvažiavusi, kaip jiems patekti į maršruto pradžia. Jie gal ir sužinos iš kokių nors administratorių, bet kiek iš vis dėl nežinomybės atsisakys aplankyti Lietuvą. Čia gi nėra ką veikti.

Bet tikiuosi nenuskriausit dėl kritikos, aš labiau norėčiau ne kritikuoti o pasiūlyti keisti situaciją. Matau, kad aktyviai fotografuojat, neblogi maršrutai po užsienio šalis. Pats šiemet pasinaudojau Kroatijos variantu, visai nieko su keliais niuansais. Be to matau besikuriančią aktyvią bendruomenę Jūsų portaluose. Siūlau tiek Jums, tiek bendruomenei išspręsti šį klausimą. Pristatom patys Lietuvą, be visokių turizmų departamentų kad ir ne užsieniečiams ir bent sau. Prancuziukui paruošiau maršrutus ir pats su juo pavažinėjau ir kai papasakojau draugams kiek matėm, jie net nustebo – jie tiek nebuvo aplankę čia gyvendami. Jiem tai taip pat pasidarė įdomu. Ačiū padėjo profas, bet turbūt ne kiekvienas su turizmo protais pažįstamas. Ir jis sutiko, normalaus pristatymo internete NĖRA.

Aš siunčiu jums savo fotoreportažą, panašų maršrutą kaip Anonsas.lt, tačiau su pakeitimais kaip mums pasirodė įdomiau. Siūlau visiems prisidėti ir siųsti ką patys aplankėt. Atsiųsiu dar ne vieną ir aš, kaip tik dabar ruošiu.


Kategorijos: KELIONĖS pagal ŠALIS



Komentarai

Images
Mamuliukas

O kur tas maršrutas? Aha, tikrai trūksta, kad net ir atvykstantiems studentams. Vat atvažiavo iš pajūrio provincijos dukterėčia, greitai studijuosianti Vilniuje, norėjau kažkaip aprodyt, viską normaliai papasakoti - ir pasimečiau, jog nelabai ką žinau.:) Tai tikrai kažkokie maršrutai kaip pagelbėtų ir net patiems, nereikia užseniečų, būtų vertinga jais pasinaudoti ir pavaikščiot.

2009-08-05 09:30
Unknown_user_thumb
grafaite

Na turint automobilį ne taip ir sudėtinga susiorganizuoti kokią nors pažintinę išvyką ir nebūtina naršant po interį ieškoti gatavų maršrutų. Pasiimi žemėlapį, daugmaž suplanuoji kur nori nuvažiuot ir ką tikiesi išvysti. Ir volia:) Pačiam planuoti maršrutus yra daug įdomiau, geriau ir linksmiau. O net jei ir bus aprašyti tam tikri maršrutai, tai dar nereikš, kad ir tau jei užims tiek pat laiko ar ties tomis pačiomis vietomis ilgiau apsistosi. O kad LT užsienio turistų mažėja tai netiesa. Turiu pažįstamą norvegą, kuris dažnas svečias LT, tai jis daug geriau tą Lietuvą žino nei aš, nes pats išmaišęs automobiliu. Be to buvo labai dėkingas, kai nuvežiau parodyti Kuršių Nerijos. Po kurio laiko jau ten vežė savo draugelius:)

2009-08-05 21:11
Kulinaras
Niko

galim aisku ir paciam pasidaryti, taciau jau ne karta buvo taip, kad praveza koks draugelis tuo paciu marsrutu kur jau atrodo viska zinai ir uzveza i tokia vietele kurios dar niekada nematei. Cia puiki proga pristatyti savo graziauisias vietas, kad nieko nepraleisti ar kaip tik atsirinkti kas graziausia ir nesvaistyti laiko vidutinybei.

2009-08-06 11:52
Unknown_user_thumb
SkudurineRadija

Man noretusi kazkaip daugiau miesteliu, kaimeliu, gi kiek mes turime dvaru...ir kiek enzinome.

2009-08-06 21:59
Unknown_user_thumb
grafaite

Niko, visų skoniai skirtingi, tad universalus maršrutas ne visų skoniui tikrai įtiks;)

2009-08-07 23:49
Unknown_user_thumb
Dalia0419

Siulau paziureti cia: http://www.lietuvosmarsrutai.eu/ http://www.travel.lt/index.php/marsrutai/1767 http://www.vstt.lt/VI/index.php#a/513 Geru ispudziu keliaujant po Lietuva!

2009-08-19 07:29