Kelionė į Burgundiją

2020-01-22 20:15   Peržiūros : 68   Spausdinti


Burgundijos vyninkystės regionų yra du, tarp Dižono ir Liono ir Chablis apylinkėse. Gausiuose miesteliuose vyndariai turi savo rūsius kuriuose brandinami vynai ir daromos degustacijos ir ekskursijos. Šalia gausus restoranai siūlantys susipažinti su turtingu Burgundijos kulinariniu palikimu.

 

Laikrodininkų centras Bezansomas gimtasis Viktoro Hiugo miestas. Lankoma citadelė, nuo kurios atsiveria vaizdas į apylinkes, miestą  ir vingiuojančią Doubs upę. Bezansono likę kiek statinių iš romėnų periodo.

Beaune viduramžių miestas su įdomiu senamiesčiu. 15 amžiuje čia pastatyta ligoninė kuri dabat muziejus, labai originali architektūra ir dizainas.  Vyno degustacijos Oenothèque Joseph Drouhin ir dar dešimtyse vyninių. Galima visos burgundijos vynų degustaciją vyno mokykloje 175 eur detalesnė pamoka. Daug keliautojų atvažiavę nuomojasi dviračiu ir važiuoja po apylinkes lankydami vyno rūsius.  Nuvažiuojama iki Pommard kur vyninės viena prie kitos. Norint tikrai patekti kur norit reikėtų rezervuoti iš anksto.  Dažniausiai tai dvi paros, valandos degustacija su 6 vynais apie 100 eurų. O šeštadienio rytą aplankyti Beaune turgų kur surasite viską kas auga šiame krašte.

Chateauneuf miestelis ir pilis su nuostabiu vaizdu į kalnus ir apylinkes. Visai netoli galima nakvynė tikroje pilyje Château Sainte-Sabine.

Meursault miestelis kuriame buvo filmuotas didysis pasivaikščiojimas.


Liekninanti suknelė 2062-01-06 Drabužiai gali padėti „sulieknėti“ per 5 minutes

Kai jaustis gražiai trukdo pora nereikalingų kilogramų, o sportuoti ir sveikai maitintis nėra laiko...

daugiau