Geriausios kelionės Lietuvoje

2023-08-13 21:08   Peržiūros : 40   Spausdinti


o visų kelionių aplink Europą, grįžtame prie mūsų gimtojo krašto - Lietuvos. Jeigu galvojate, kad tik kitos šalys turi ką pasiūlyti, jūs net neįsivaizduojate, koks turtingas kraštovaizdžiu ir kultūriniu paveldu kraštas yra Lietuva. Tad jeigu norite susiplanuoti savaitgalio kelionę po gimtinę - ši straipsnio skiltis kaip tik jums.

Viena iš įspūdingiausių vietų, kurią rekomenduoja turistai, ir, be abejo, mėgstame mes patys - Molėtų observatorija. Tai - puiki vieta, skirta pamatyti žvaigždes ir pasimėgauti naktimi. Molėtų observatorija vykdo naktinius žvaigždžių stebėjimus ir bilietai kainuoja tikrai ne daug. Tiesa, reikia stebėti orą, kadangi dangus turi būti visiškai giedras - nesvarbu, ar tai žiema, ar vasara. Ekskursijos vyksta tik tuomet, kai dangus būna be galo giedras. Įsimintina pramoga visai šeimai. Ir turistams!

Geriausios kelionės Lietuvoje

Trakai - miestelis, kuris garsėja totoriškų, karaimiškų ir kartvelų tautiškų papročių išsaugojimu. Ką pamatyti Trakuose? Žinoma, pirmasis ir pats nuostabiausias vaizdas - Trakų pilis. Ji vaizduojama beveik ant visų Lietuvos atvirukų ir taip yra ne veltui.

Dar vienas rekomenduojamas dalykas - tiesiog pasivaikščiojimas po Trakus, kuriame kiekvienas namas puikiai atspindi, kokia ankščiau čia buvo kultūrų įvairovė. Skirtingi namai, skirtingos spalvos, skirtingų tautų papročiai.

Užutrakio dvaras - mėgstamiausia jaunavedžių vieta Lietuvoje. Taip, būtent čia įvyksta daugiausiai vestuvių. Todėl jeigu nesate ten buvę - kuo greičiau nuvykite, nes vaizdas jus priblokš. Restauruoti rūmai, nuostabus parkas ir įvairios skulptūros su puikiu Trakų kraštovaizdžiu. Ten vaikščiodami pasijusite kaip tikri didikai.

Nida - dar viena įspūdinga Lietuvos vieta, kuria stebisi tiek turistai, tiek lietuviai. Nida - nuostabusis Lietuvos pajūris. Nei žiemą, nei vasarą čia nėra begalės žmonių. Šis miestas tinka ramybės paieškoms. Tiesiog pasivaikščiokite po ją!

Parnidžio kopa - nuostabus lankytinas objektas Nidoje, patinkantis bene visiems. Pustoma smėlio kopa, kuri visuomet užgniaužia kvapą.

Privaloma paminėti ir mūsų sostinės Vilniaus bei „mažosios" sostinės Kauno senamiesčius. Turistus šios vietos stebina savo išlaikyta autentika ir didybe. Jeigu planuojate turiningą savaitgalį, Vilniaus miestas - puiki vieta pamatyti daug lankytinų objektų. Šiame puslapyje rasite pagrindines vietas, kurias dažniausiai giria turistai.

Kauno miestas taipogi neatsilieka nuo Vilniaus. Kauno apylinkėse yra daug nuostabių vietų, kurias verta apžiūrėti. Vienas įdomesnių - Kadagių slėnis.

Lietuvoje yra dar daugiau, be galo nuostabių vietų, todėl per vieną savaitgalį jų visų tikrai neaplankysite. Nepamirškite pagalvokite, į kurią Lietuvos dalį vyksite : Aukštaitiją, Žemaitiją, Dzūkiją, o gal net Suvalkiją. Mūsų kraštas stebina žaluma ir nuostabiais architektūriniais šedevrais.

Savaitgalio kelionės su vaikais

Kur keliauti savaitgalį su vaikais? Juk taip svarbu, kad vaikai išsineštų nuostabių emocijų ir dar geriau - kažko išmoktų ar pasisemtų naujų žinių. Šioje straipsnio skiltyje mes surašysime kelias vietas Lietuvoje, kurios būtų nuostabus savaitgalio praleidimas su vaikais.

1) Anykščiai

Užtenka savaitgalį susiplanuoti būtent ten ir įspūdžių gaus ne tik vaikai, bet ir jūs. Šis kraštas, iš ties, turtingas gamta bei pramogomis.

Anykščiuose yra medžių lajų takas, vienintelis toks Baltijos šalyse. Jei dar nebuvote - būtinai užsukite pasigrožėti nuostabia gamta iš aukšto.

Puntuko akmuo - antrasis pagal dydį akmuo Lietuvoje, su kuriuo verta supažindinti mažuosius.

Dar viena vieta - Anykščių sakralinio meno centras. Čia tikrai yra į ką pažiūrėti, kadangi monsinjoras Albertas Talačka paliko dailės kūrinių kolekciją.

Apverstas namas - nauja pramoga visai šeimai, kurioje bus ganėtinai keista, bet ir įdomu. Juk tokios patirtys veža!

Angelų muziejus - pirmasis Lietuvoje angelų muziejus.

Apžvalgos aikštelė, esanti Anykščių Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios bokšte - vieta,  kurioje atsiveria nuostabi lietuviška gamta.

Labirintų parkas - dar viena pramoga visai šeimai.

COSMOS paukščių takas - veidrodžių kambarys, kuris nukelia į beribį kosmosą. Turbūt, net labiau patinka tėvams, negu vaikams!

Burbiškio dvaras - puikus lankytinas objektas lietuviams, kurie dar ne iki galo pažįsta Lietuvą, taipogi ir turistams.

Apžvalgos bokštas netoli Anykščių (Bijeikiai) - jei dar nebuvote - kaip mat nuvažiuokite, nes tokius vaizdus pamatysite ne kiekvieną dieną. Ir visai nesvarbu, koks metų laikas.

Šeimyniškėlių piliakalnis (Voruta) - dar viena be galo graži vieta.

Arklio muziejus - lankytinas objektas, kuriame galite susipažinti su arklio ir žmogaus draugystės istorija! Puikiai tinka visai: nuo mažiausiųjų iki suaugusiųjų.

„BasiBasi" restoranas, esantis Anykščiuose - priklausantis garsiajai lietuvių dainininkei Justei Arlauskaitei - Jazzu. Tiesa, čia kainos kiek didesnės, nei mes įpratę matyti, bet ir patiekalai kiek netradiciniai. Verta nuvykti visai šeimai ir bent vieną kartą leisti sau paragauti išskirtinio maisto. Žmonės šią vietą giria. O pats restoranas dirba nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, todėl savaitgalį drąsiai galite apsilankyti.

 

Geriausios kelionės po Lietuvą

2) Druskininkai

Tai vieta, kuri vaikams be galo patiks (ir, žinoma) suaugusiems, kadangi čia yra Druskininkų vandens parkas.

Druskininkų miesto muziejus - vieta, kurią verta apžiūrėti ir parodyti jaunesniesiems. Jis įsikūręs įspūdingame vasarnamyje, todėl ne miestiečius supažindina su kurorto istorija.

Vilniaus alėja - pagrindinė kurorto pėsčiųjų gatvė. Eidami ja, galėsite grožėtis visais Druskininkų eksponatais, nuo įdomių skulptūrų iki bažnyčių.

Grūto parkas - šiame parke galima išvysti nemažai ekspozicijos, susijusios su sovietiniu palikimu. Žinoma, ne visiems tokie eksponatai mena teigiamus laikus, bet pažiūrėti ir papasakoti vaikams tikrai verta.

Merkinės piramidė - itin unikalus stiklinis kupolas, kuriame du kryžiai koncentruoja dvasinę energiją bei perteikia tą energiją lankytojams. Žmonės čia plūsta iš viso pasaulio, kadangi joje meditacijos ir maldų pagalba yra pasiekiama dvasinė pusiausvyra bei pagerėja fizinė sveikata.

Merkinės apžvalgos bokštas - moderniai įrengtas bokštas, nuo kurio matosi Nemuno kraštovaizdžio draustinis, Nemuno ir Merkio santaka bei Pastraujo sala. Puiki vieta vaikams susipažinti su apylinkėmis.

Ir žinoma, SPA pramogos: SPA VILNIUS Druskininkai, Grand Spa Lietuva, Eglės sanatorija bei daugelis kitų. Pasirinkti galite ir https://www.booking.com/index.lt.html?aid=323709

Svarbu pabrėžti, jog Lietuva yra be galo graži ir turtinga tiek kultūriniu, tiek architektūriniu, tiek gamtos aspektais, todėl čia pateikėme tik keletą savaitgalio idėjų mūsų šalyje. Nepamirškite apsižvalgyti, kas yra aplink jus ir nuvykite į artimiausią gyvenvietę, pavaikščiokite po parkus ir pasidžiaukite puikiais gamtos bei žmonių sukurtais šedevrais.


Kategorijos: Turizmas, kelionės, aviabilietai, Kaimo turizmas, sodybos, kempingai, Lietuvos miestai ir maršrutai Lietuvoje, Druskininkai, KAUNAS ir renginiai Kaune, Laisvalaikis prie Baltijos jūros, KLAIPĖDA ir renginiai Klaipėdoje, Kuršių Nerija, Nida, Palanga, Šventoji, Lankytinos vietos: parkai, dvarai, muziejai, Rytų Aukštaitija, Trakai, Turizmo informacijos centrai, savivaldybės, VILNIUS ir renginiai Vilniuje
Liekninanti suknelė 2062-01-06 Drabužiai gali padėti „sulieknėti“ per 5 minutes

Kai jaustis gražiai trukdo pora nereikalingų kilogramų, o sportuoti ir sveikai maitintis nėra laiko...

daugiau