Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas (pagal Gian Luca Demarco)

2015-01-09 13:43   Peržiūros : 832   Spausdinti
Itališkas desertas Bunet | A. Daugvilaitės nuotr. Gaminame "Kulinarijos studijoje" | A. Daugvilaitės nuotr.  | A. Daugvilaitės nuotr.  | A. Daugvilaitės nuotr.  | A. Daugvilaitės nuotr.  | A. Daugvilaitės nuotr.  | A. Daugvilaitės nuotr.  | A. Daugvilaitės nuotr.  | A. Daugvilaitės nuotr.  | A. Daugvilaitės nuotr.  | A. Daugvilaitės nuotr.  | A. Daugvilaitės nuotr.  | A. Daugvilaitės nuotr.


Ingredientai (10 porcijų):

  • 10 kepimo formelių
  • 1l pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 3 tryniai
  • 150g cukraus
  • 1 vanilės ankštis
  • 3 šaukštai kakavos
  • 100g amaretti sausainių

 

Gaminame

Užverdame pieną su vanilės ankštimi. Sutriname amaretti sausainius iki miltų, beriame cukrų, kakavą, dedame tris kiaušinius ir tris kiaušinio trynius, viską gerai išmaišome. Gautą masę sumaišome su užvirtu pienu ir atidedame į šalį.

Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros, nustatome viršaus ir apačios kaitinimo režimą.

Kol šyla orkaitė, darome karamelę. Į prikaistuvį dedame cukrų, ir ant lėtos ugnies po truputį maišome, kol suskystės ir pasidarys karamelė. Į kepimo formelę pilame vieną šaukštą karamelės, likusią formelės dalį užpildome amaretti mase.

Kepame bunet 1val. 15min "motinos vonelėje": į gilią skardą pilame vandens, kad apsemtų 1/3 formelių aukščio ir dedame į orkaitę. Iškepusius bunet desertus paliekame atvėsti, tuomet apverčiame į lėkštutę ir skanaujame.

Buon appetito!


Kategorijos: 5. Desertai, Desertai su ledais, Kava, arbata, šokoladas, Orkaitėje gaminamų patiekalų receptai, Patiekalai draugų vakarėliams, Itališkas maistas, RECEPTAI
Liekninanti suknelė 2062-01-06 Drabužiai gali padėti „sulieknėti“ per 5 minutes

Kai jaustis gražiai trukdo pora nereikalingų kilogramų, o sportuoti ir sveikai maitintis nėra laiko...

daugiau