Menkė kiek kinietiškai su salierais
2014-02-14 16:39 Peržiūros : 666 SpausdintiSudedamosios dalys:
- Menkė 1,2 kg arba filė 0,9 kg,
- Salieras 0,8 kg,
- Morkos 0,3 kg,
- Porai 0,2 kg,
- Kiaušinių 6,
- Krakmolo 1 šaukštas,
- Miltų 2 šaukštai,
- 1 šaukštelis pipirų,
- Sojų padažas 4 šaukštai,
- Aliejaus 100 g.
Menkę nukauliname ir supjaustome gabaliukais, pašlakstome pora šaukštelių sojų padažo ir palaikome 2 valandas. Per tą laiką supjaustome nedideliais gabaliukais morkas, salierus, porus. Kiaušinių atskiriame baltymus, baltymus sumaišome su krakmolu, miltais, pipirais ir išplakame. Prieš kepant baltymų mišinį sumaišysime su žuvimi.
Įkaitiname dalį aliejaus, apkepiname iš dviejų pusių menkę. Tokį kiekį teko kepinti kelis kartus, kad menkė padengtų keptuvės dugną vienu sluoksniu. Iškeptą menkę atidedame.
Kepame pradžioje morkas, vėliau dedami porai, vėliau salierai. Pašlakstoma likusių sojų padažu, uždengiama dangčiu ir patroškinama apie 15 minučių kol viskas suminkštės.
Sudedame žuvį į keptuvę ir sumaišę palaikom dar kelias minutes.
Skanaus!
Niko
Šis receptas dalyvauja receptų konkurse „Šviežios žuvies receptai" su ŽUVINE! Atsiųsk receptą ir laimėk vakarienę restorane ŽUVINĖ.
Komentuokite ir vertinkite!
Norėdami komentuoti ir vertinti - prisijunkite arba Registruokitės!