Menkė kiek kinietiškai su salierais

2014-02-14 16:39   Peržiūros : 666   Spausdinti
Menkė su salierais


Sudedamosios dalys:

  • Menkė 1,2 kg arba filė 0,9 kg,
  • Salieras 0,8 kg,
  • Morkos 0,3 kg,
  • Porai 0,2 kg,
  • Kiaušinių 6,
  • Krakmolo 1 šaukštas,
  • Miltų 2 šaukštai,
  • 1 šaukštelis pipirų,
  • Sojų padažas 4 šaukštai,
  • Aliejaus 100 g.

Menkė su salierais

Menkę nukauliname ir supjaustome gabaliukais, pašlakstome pora šaukštelių sojų padažo ir palaikome 2 valandas. Per tą laiką supjaustome nedideliais gabaliukais morkas, salierus, porus. Kiaušinių atskiriame baltymus, baltymus sumaišome su krakmolu, miltais, pipirais ir išplakame. Prieš kepant baltymų mišinį sumaišysime su žuvimi.

Įkaitiname dalį aliejaus, apkepiname iš dviejų pusių menkę. Tokį kiekį teko kepinti kelis kartus, kad menkė padengtų keptuvės dugną vienu sluoksniu. Iškeptą menkę atidedame.

Kepame pradžioje morkas, vėliau dedami porai, vėliau salierai. Pašlakstoma likusių sojų padažu, uždengiama dangčiu ir patroškinama apie 15 minučių kol viskas suminkštės.

Sudedame žuvį į keptuvę ir sumaišę palaikom dar kelias minutes.

Skanaus!

Niko

Šis receptas dalyvauja receptų konkurse „Šviežios žuvies receptai" su ŽUVINE! Atsiųsk receptą ir laimėk vakarienę restorane ŽUVINĖ.

 


Kategorijos: „Šviežios žuvies receptai" su ŽUVINE, Menkė, Kinų maistas ir kinietiški restoranai, Žuvies patiekalai, 2. Troškiniai, Savaitgalio receptas, RECEPTAI
Liekninanti suknelė 2062-01-06 Drabužiai gali padėti „sulieknėti“ per 5 minutes

Kai jaustis gražiai trukdo pora nereikalingų kilogramų, o sportuoti ir sveikai maitintis nėra laiko...

daugiau