Spanguolių kisielius
2023-12-01 13:29 Peržiūros : 3195 SpausdintiKlasikinis spanguolių kisielius prisimenamas visos vyresnės kartos kaip būtinas kūčių patiekalas. Pagaminti spanguolių kisielių nėra sudėtinga. Nėra sudėtinga ir nusipirkti šviežių spanguolių miesto turguje.
Spanguolių kisieliui reikės
300 g spanguolių,( 2 stiklinės),
1 litras vandens,
200 g cukraus ( stiklinė),
200 g krakmolo,
Cinamonas, gvazdikėliai, apelsino žievelės
Spanguolių kisieliaus gaminimas
Spanguolės perrenkamos, nuplaunamos, užpylus šaltu vandeniu verdamos kol susproginės. Susidariusi masė perkošiama. Skaidrų kisielių gausite jei uogų nepertrinti.
Liekanos pavirinamos su prieskoniais, perkošiamos, sudėjus cukrų išmaišoma. Stiklinėje ataušinto skysčio ištirpiname krakmolą. Likusi sunka užvirinama, pilamas ir maišomas ištirpintas krakmolas.
Verdama 5 minutes, supilama pirmoji sunka, išmaišoma ir supilama į pateikimo indą.
Komentuokite ir vertinkite!
Norėdami komentuoti ir vertinti - prisijunkite arba Registruokitės!