Reportažas iš kelionės į Tenerifę
Kelionės į Tenerifę filmas, pigūs aviabilietai į Tenerifę, viešbučiai Tenerifėje, ką veikti Tenerifėje, ką aplankyti Tenerifėje daugiau
Saldieji kalėdiniai patiekalai
Kalėdiniai sausainiai, šventiniai pyragai, bei desertai dažniausiai sulaukia daugiausia dėmesio per šventes. Beveik kiekvieną pyragą ar sausainį galime paversti kalėdiniu juos išpuošiant šventiškai. Kalėdiniais sausainiais mes net gi galime papuošti eglutę, o pyragu pasidalinti su kaimynais ir artimaisiais. Galime suprasti kokią svarbią ir neatsiejamą Kalėdų šventės dalį užima saldieji kalėdiniai patiekalai. Čia rasite nuo lengvų ir gaivių iki sočių ir riebių kalėdinių patiekalų receptų.
Kalėdiniai sausainiai
Jei turėtume oficialų sausainių kepimo sezoną, tai tikrai būtų Kalėdos. Sausainių gaminimas yra ne tik tobulas žiemos laikotarpio užsiėmimas, bet ir puiki dovana jūsų draugams. Visi žinome, kad Kalėdų senelis nebus vienintelis, kuris ragaus šiuos kalėdinius skanėstus. Šie sausainių receptai suteiks puikios nuotaikos Kalėdų sezonui.
Imbieriniai kalėdiniai sausainiai :
Jei kas nors ir sukelia kalėdinę nuotaiką, tai tikrai imbiero ir cinamono kvapas. Nesvarbu kuriuo metų laiku gaminu šiuos sausainius, visuomet jaučiuosi lyg būtų Kalėdos. Daugelis imbierinių sausainių receptų yra trapūs ir kieti, bet pasinaudojus šiuo receptu pamatysite, kokie minkšti, šiek tiek kramtomi ir su puikiu prieskonių kiekiu yra šie imbieriniai sausainiai.
Ingredientų sąrašas :
• Cukrus 185 g
• Miltai 210g
• Prieskoniai : imbieras, cinamonas ir gvazdikėliai
• Kepimo milteliai 2 žiupsneliai
• Druskos pusė žiupsnelio
• Margarinas 115 g
• Kiaušinis 1
• Melasa
• Vanduo 125 ml
Gaminimo eiga :
1. Sumaišome visus sausus ingredientus kartu.
2. Margariną ir cukrų triname kartu, įmušame kiaušinį, supilame vandenį su melasa.
3. Išmaišome sausus ir skystus ingredientus kartu.
4. Iš tešlos suformuojame apskritimus ir apvoliojame cukruje.
5. Kepame įkaitintoje orkaitėje 25 min. Paliekame atvėsti.
Sviestiniai sausainiai
Kai išbandysite šiuos naminius sviestinius sausainius, jie tikrai ras nuolatinę vietą jūsų mėgstamiausių sausainių receptų sąraše. Pirmiausia jie yra labai traškūs aplink kraštus, bet labai minkšti viduryje. Šie sausainiai turi sodrų, sviestinį skonį ir nėra per daug saldūs.
Ingredientai :
• Miltai 480g
• Sviestas 195 g
• Cukraus pudra 170 g
• Kiaušiniai 2 vnt
Gaminimo eiga :
1. Kambario temperatūros sviestą sumaišome su cukraus pudra, įmušumae kiaušinius, suberiame miltus ir plakame iki vientisos masės.
2. Iškočiojame blynelius iš tešlos.
3. Išspaudžiame sausainius naudodamiesi formelėmis, išdedame ant kepimo popieriaus ir kepame iki 18 min, 185 laipsnių temperatūroje.
Kalėdiniai pyragai :
Kiekvienais metais per Kalėdas smagu gaminti ir ruošti maistą. Mano mama su tėčiu visuomet ruošia kalėdinius patiekalus, o mes su sese visuomet gaminame saldžiuosius pyragus. Desertų stalas visuomet būna nukrautas mūsų mėgstamiausiais pyragais. Geriausia Kalėdų dalis, tai, kad po švenčių visuomet lieka maisto, ypatingai pyrago gabalėlių, kuriuos skaniai suvalgome su arbata. Šie pyragų receptai nėra sunkūs, o juos išbandyti ir gaminti kartu su artimaisiais - vienas malonumas.
Pyragas su džiovintais vaisiais
Jei ieškote deserto, kuris tikrai sužavės, turite išsikepti pyragą. Žinoma, visi pyragai skanūs, tačiau džiovintų vaisių pyragas yra tai, kas Kalėdoms suteikia švelnumo. Šį pyragą galime patiekti su grietinėle, norint jį dar labiau pagardinti.
Ingredientai :
• 230g sviesto
• 215 g rudojo cukraus
• 229 g miltų
• 480 g razinų, džiovintų spanguolių, džiovintų figų, kitų pasirinktų vaisių
• 6 mandarinų (žievelių ir viso vaisiaus)
• 3 šaukštelio cinamono
• 3 šaukštelio muskato
• 180ml romo
• 5 didelių kiaušinių
• 167 g lazdyno riešutų
• 90 g migdolų riešutų
Gaminimo eiga :
1. Sutarkuojame sviestą ir jį sudedame kartu su džiovintus vaisiais, cukrumi, romu ir prieskoniais.
2. Mandarinų žievelę sumetame į puodą ir išspaudžiame jų sultis
3. Maišome, laukiame kol sviestas išsilydys.
4. Maišome lėtai ant ugnies 13 min.
5. Leidžiame masei šiek tiek atvėsti
6. Į atvėsusią masę įmaišome visus kiaušinius, suberiam miltus.
7. Kepame 54 min 167 laipsnių temperatūroje.
Trupininis pyragas su uogiene
Tikriausiai visi turime namie atliekamą uogienę, kurios nevalgome, nei vienos, nei su blynais. Todėl panaudoti turimą uogienę pyrago gaminimui, tikrai geras sprendimas. Šis pyrago receptas yra greitas ir lenvgai pagaminamas. Trupanti tešla ir uogienės saldumas, ypatingai gardus derinys.
Ingredientai :
• 550 g Miltų
• 350 g Sviesto
• 180 g Cukraus
• 5 Kiaušinių
• 100 g Grietinės
• 2 šaukšt. Kepimo miltelių
• 1 šaukšt. Vanilinio cukraus
• 600 g Uogienės
Gaminimo eiga :
1. Į puodą beriame miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų. Sudedam šaltą sviestą, grietinę. Visą mišinį minkome iki stambių tešlos trupinių.
2. Patiesiame skardą kepimo popieriumi ir suberiame du trečdalius tešlos, formuojame pagrindą. Tuomet pilame uogienę ir užbarstome likusią tešlos dalį.
3. Kepame 195 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 57 minutes.
Pyragas su varške
Šis varškės pyragasyra labai sotus ir primena varškės apkepą. Jis labai tinka artėjančions Kalėdoms. Patį pyragą galima suteiktidaugiau skonio panaudojus apelsinų ar citrinos žieveles, razinas ar riešutais. O jei labiau mėgstate klasikinį, paprastą varškės pyragą,tuomet jis puikiai tiks, be jokių pagardinimų.
Ingredientai :
• 222 g Sviesto
• 4 Kiaušinių
• 350 g Grietinės
• 87 g Cukraus
• 1 šaukšt. Kepimo miltelių
• 1 šaukš. Druskos
• 1,5 kg Varškės
Gaminimo eiga :
1. Sviestą atšildom ir išmaišom su cukrumi ir druska.
2. Įmušame kiaušinius, pilame grietinę, išmaišome, suberiame miltus.
3. Paliekame tešlą atvėsti apie valandą.
4. Tešlą padaliname į dvi dalis.
5. Suplakam varškę su grietine ir cukrumi bei likusiais dviem kiaušiniais tol, kol neliks gumuliukų.
6. Rankomis suformuojame pagrindą, užpilame varškės pagamintą tyrę ir išlyginame.
7. Kepame 191 laipsnių temperatūroje apie 51 minutę.
Kalėdiniai tortai
Vieni iš smagiausių mometų šaltos žiemos laikotarpiu, tai pirmas iškritęs sniegas, ar grįžimas į šiltus namus. Šios akimirkos mus sušildo, tačiau net ir židinyje rusenanti ugnis, negali prilygti išskiritiniam šventiniam džiaugsmui, kurį mums suteikia visi Kalėdiniai tortai. Pats metas pasigaminti pačius skaniausius ir mylimiausius Kalėdinius tortus, kaip snickers, medaus ir tiramisu.
Snickers tortas
Snickers batonėlio sluoksniuotas tortas yra pripildytas skanaus šokaladinio gėrio, karamelės ir pagardintas riešutais. Mano artima draugė, laukdama gydytojo vizito rado šį nuostabų Snickers batonėlio torto receptą ir pagamino man jį, padarydama staigmeną. Kai tik paragavau, norėjau suvalgyti visą tortą viena. Mano manymu šis tortas yra puikus norint ypatingai pasaldinti Šventinį stalą.
Ingredientai :
TEŠLAI:
191 g cukraus
202 g karamelizuoto kondensuoto pieno
210 g grietinės
235 g miltų
4 vienetai kiaušinių
1 šaukšteliai kepimo miltelių
KREMUI:
555ml grietinėlės, 30% riebumo
5 šaukštai Cukraus
KREMUI:
550 ml grietinėlės, 30% riebumo
6 šaukštai cukraus
KARAMELINIAM KREMUI:
260g karamelizuoto kondensuoto pieno
140 g sviesto
6 saujų žemės riešutų
PERTEPIMUI:
230g juodojo šokolado
110 ml pieno
SIRUPUI:
251 ml vandens
citrinų sulčių
Cukraus
Gaminimo eiga :
1. Kiaušinius plakam, išmaišpme su cukrumi ir kondesuotu pienu. Pilame grietinę, išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius.
2. Tešlos dalį kepame 187 laipsnių apie 26 min. Taip pat iškepame antrą biskvitą ir abu paliekame atvėsti.
3. Maišome grietinėlę su cukrumi.
4. Karamelizuotą kondensuotą pieną išplakame su sviestu.
5. Karštu vandeniu užpilame su citrinų sultimis ir cukrum.
6. Vieną biskvitą pamirkome su sirupu, užpilame šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo. Tokiu būdu pertepame visus biskvitus.
7. Paliekame tortą šaldytuve susigulėti per visa naktį.
Medaus tortas
Medaus tortas sudarytas iš traškių ir plonų torto sluoksnių, kuriuos skiria storas kremas. Galutinis rezultatas, akį traukiantis desertas, kuris tikrai paliks įspūdį visiems svečiams. Paruoškite šį tortą ir stebėkite, kaip šeima ir draugai prašo pakaroti !
Ingredientai :
• 315g medaus
• 260 g sviesto
• 1 šaukšto cinamono, gvazdikėlių, muskato mišinio
• 170 g baltojo cukraus
• 175 g rudojo cukraus
• 2 šaukštų grietinės
• 1 iaušinių
• 600 g miltų
• 1,5 šaukštelių kepimo miltelių
Kremui:
• 1.3 kg 30 % grietinės
• 2 citrinos žievelės
• 1 citrinos sulčių
• 215 g cukraus
Gaminimo eiga :
1. Šildome medų, sviestą ant mažos ugnies. Suberiame cukrų.
2. Įdedame kiaušinius, pilame grietinę. Beriame miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Iškočiojame tešlą. Pasidaliname ją į dvi dalis. Paliekame šaldytuve porai valandų.
3. Iš tešlos formuojam dešimt blynų ir juos kočiojame. Iškepam visus blynus orkaitėje 24 min.
4. Patarkuojame citrinų žievelės. Grietinėlę išplakame kartu su cukrumi. Suberiame citrinos žieveles ir pilame citrinos sultis.
5. Pertepame visus biskvitus šiuo padarytu kremu. Paliekame šaldytuve nakčiai.
Tiramisu tortas
Jei neesate susipažinę, tiramisu yra tradicinis itališkas desertas, kurį sudaro espresso ( o kartais ir romo ) įsigėrę pirštelių sausainiai apglaistyti su mascarpone sūrio kremu ir pabarstyti tamsia kakava. Šis tortas reikalauja šik tiek daugiau pastangų, nes išgauti tinkamą mascarpone kremą yra sunkiau, nei atrodo.
Ingredientai :
• Pakelis kiaušinių, pirštelių sausainių
• Mascarpone 700g
• Dvigubas esspreso
• Grietinėlė 30% riebumo 310g
• Granuliuotas cukrus 160g
• Vanilės ekstraktas 0.5 šaukšt.
• Tamsi kakava
Gaminimo eiga :
1. Kartu palakme mascarpone, grietinėlę, pilame vanilės ekstraktą.
2. Į atskirą dubenį supilti kavą. Į kavą mirkome kiaušininius sausainius.
3. Į kepimo indą dedam vieną sluosnį pirštelių sausainių ir ant viršaus tepame kremą, bei tolygiai paskirstom.
4. Sudeliojame kitą sluoksnį sausainių, likusį mascarpone kremą.
5. Ant viršaus barstome tamsios kakavos .
6. Laikome šaldytuve iki 11 valandų.
Kalėdiniai desertai
Tai pats saldžiausias metų laikas ! Palepinkite savo šeimą šiais stebuklingais kalėdiniais desertais, nuo minkštų, burnoje tirpstančių spurgyčių, keksiukų iki traškių karamelizuotų kanelių. Kiekvienas desertas yra ypatingas tuo, kad juos lengva ir nesunku paruošti.
Spurgos
Ši paprasta naminė spurgų tešla gaminama iš miltų, pieno, kiaušinių, trynių, mielių ir cukraus. Tuomet spurgytės kepamos i apibarstomos cukruje. Spurgas labai lengva pagaminti. Išmėginkite šį receptą ir daugiau niekada nenorėsite grįžti prie kitokio spurgų recepto.
Ingredientai
• Pienas 165ml
• Mielės 42g
• Cukrus 40 g
• Kiaušiniai 4
• Sviestas 75 g
• Druska
• Vanilės ekstraktas 3 šaukš.
• Muskato riešutas 25g
• Miltai 300 g
Gaminimo eiga :
1. Maišome visus skystus ingredientus, beriame miltus, mieles, druską, muskato, cukrų, išplakame.
2. Paliekame tešlą, kol iškils apie 100 min.
3. Minkome tešlą , kad nebeliktų oro.
4. Išminkome tešlą. Iš jos išspaudžiame spurgas su spurgų formos pjovimo įrankiu.
5. Dėliojame spurgas ant kepimo popieriaus.
6. Naudodami termometrą verdmae aliejų iki 195 laipsnių temperatūros.
7. Verdame po tris spurgas vienu metu apie 3 minutes. Paliekame atvėsti.
Keksiukai
Kesiukai visuomet tinka Kalėdiniam saldžiam stalui. Šis receptas labai tinka pradedantiesiems kepėjams, ar vaikams, norintiems išmokti matuoti, maišyti ir kepti. Šiam receptui reikia tik penkių ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo namuose.
Ingredientai :
• Sviesto 255g
• Cukraus 155 g
• Kiaušiniai 4
• Vanilės ekstrakto 3ml
• Miltai 160g
Gaminimo eiga :
1. Įkaitiname orkaitę iki 192 laipsnių temperatūros.
2. Sutriname sviestą, beriame cukrų iki purios masės.
3. Sumušame tris didelius kiaušinius ir išmaišome.
4. Įlašiname vanilės ekstraktą, dedame miltus ir išmaišom.
5. Paskirstome tolygiai masę į keksiukų formeles ir kepame apie 22 min.
6. Leidžiame tešlai atvėsti, papuošiame keksiukus.
Kanelės
Kanelės receptas nepadaro kanelės skanios, tai visas gaminimo procesas, kuris užtikrina kanelės nepakartojamą skonį. Naudojant šią gaminimo techniką, galime pasigaminti puikias prancūziškas kaneles su traškiu, karamelizuotu krašteliu ir sodriu, kremu kanelės viduryje.
Ingredientai
• Pienas 1.7 l
• Sviestas 155 g
• Cukrus 215 g
• Kiaušinių tryniai 5
• Druska
• Vanilės ekstraktas
• Romo 55 ml
• Miltai 155 g
Gaminimo eiga
1. Pašildome pieną su sviestu, vanilės ekstraktu ir verdame, iki kol sviestas ištirps ir gausis tolygi masė.
2. Šia gauta masę tepame kanelių formelių sieneles.
3. Suplakame kiaušinius, jų trynius, beriame druską, cukrų ir miltus.
4. Maišome tešlą, supilame pašildytą pieno ir sviesto masę.
5. Įpilame romą.
6. Visą tešlą pilame į formeles ir kepame 237 laispnių temperatūroje 11 minučių, tuomet sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių temperatūros ir toliau kepame maždaug apie 55 min.
Norėdami komentuoti ir vertinti - prisijunkite arba Registruokitės!
Sužinok naujausias mados tendencijas, geriausius receptus, kelionių ir laisvalaikio idėjas! UŽSIPRENUMERUOK!
Viešbučiai Palangoje dvivietis nuo | 21.0 EUR |
Viešbučiai Jūrmaloje, dvivietis kambarys nuo | 20.0 EUR |
Londono viešbučiai, dvivietis nuo | 50.89 EUR |
Kaip žvejoti žiobrius, kur žvejoti žiobrius, meškerės, pašarai, sistemėlės, masalai žiobriams
Kaip atpažinti jūrinę žuvį žvejų ir žuvų turguose visame pasaulyje, kaip išsirinkti skanią žuvį žuvų turguje
Idėjos vakarėliui, kai švenčiate dviese arba su draugais.
Aromatinės, dekoratyvinės žvakės gamyba namuose. Graži rankų darbo žvakė.
Geriausia dovana maistą gaminančiam virėjui, kulinarui, kokią maisto gaminimo įrangą padovanoti
Populiariausi visų laikų katastrofų filmai apie nelaimes - nuo ateivių ir žemės drebėjimų iki gaisrų ir potvynių.
Dovana vaikinui, dovanų idėjos vaikinui, linksmos ir naudingos dovanos vaikinui
Kad šiurpią spalio naktį iš nuostabos aikčiotų kaimynai - paverskite savo namus šviečiančių moliūgų tvirtove.
Maršrutas po Pietinę Lenkiją, lankytinos vietos Pietų Lenkijoje, pramogos Lenkijos Pietuose
TOP 3 varškės apkepo receptai, tradicinis varškės apkepas, varškės apkepas su razinomis, varškės apkepas su dribsniais
Kelionė po įdomiausius Tuniso miestus ir įspūdingiausius lankytinus objektus.
Paplūdimiai Latvijos pajūryje, Latvijos pajūrio paplūdimių, pliažų apžvalga, atsiliepimai ir rekomendacijos
Geriausi jėgos sporto klubai Vilnius, geriausi treniruoklių sporto klubai Vilniuje, geriausi sporto klubai moterims Vilniuje
Stemplės uždegimas (ezofagitas) yra ūminis arba lėtinis tam tikrų stemplės gleivinės dalių uždegimas, dėl kurio atsiranda skausmas krūtinėje, rėmuo ir kiti negalavimai.
Uzbekų nacionalinis patiekalas, troškinys ir sriuba viename, Uzbekiškos „Basma" receptas, kaip pagaminti „Basma".
Kaip išsirinkti geriausią kaimo turizmo sodybą ramiam poilsiui, šventei, įmonės renginiui, vestuvėms.
Lankytinos Vietos Lietuvoje, Ką verta pamatyti ir nuveikti Lietuvoje?
Alkoholiniai gėrimai ir kokteiliai, populiariausi alkoholiniai kokteiliai, su kuo maišyti alkoholį, kokius kokteilius rinktis, kad nejaustume pasekmių?
Maršrutas po Pietinį Tunisą, Gafsa-Tozeuras-Kebilis-Tatuinas-Džerba-Mahdija, reportažas iš kelionės į Tunisą
Solidūs velykiniai sveikinimai. Juokingi sveikinimai Velykų proga. Originalūs sveikinimai su Šv. Velykomis.
Ką pamatyti Tenerifėje, lankytinos vietos Tenerifėje, pramogos Tenerifėje, automobiliu po Tenerifę, geriausios vietos poilsiui Tenerifėje
Originalių kvepalų požymiai, kaip išsirinkti kokybiškus ir originalius kvepalus, požymiai, kad perkate padirbtus kvepalus, kvepalų žymėjimas
Kelionės į Tenerifę filmas, pigūs aviabilietai į Tenerifę, viešbučiai Tenerifėje, ką veikti Tenerifėje, ką aplankyti Tenerifėje daugiau