Dieta pagal kraujo grupę
Atnaujinta: 2020-03-09
  • Dieta AB ( IV) kraujo grupės žmonėms, daržovės ir žuvis
  • Dieta pagal kraujo grupę, l grupė, jūros gėrybės
  • Dieta B (lll) kraujo grupei, tinka daržovės, iš mėsos aviena
  • Dieta A (ll) kraujo grupei, daržovės

Vis labiau šylant orams, norisi pasipuošti aptemptu drabužėliu, pademonstruoti kuo daugiau nuogo kūno. Todėl daugeliui ramiai gyventi neleidžia įkyri mintis, kaip kuo greičiau atsikratyti visų per žiemą sukauptų nereikalingų kilogramų.

Siūlome išbandyti grupės amerikiečių medikų sukurtą metodą, kuris renkantis maisto produktus pagal kraujo grupę, padės kovoti su antsvoriu. Dieta pagal kraujo grupę ne tik padeda sumažinti svorį, bet ir išvalo organizmą, padeda įveikti daugelį ligų.

0(I) kraujo grupė Šios kraujo grupės žmonės turi kasdien suvalgyti bent gabaliuką mėsos, ypač tamsios - jautienos ar avienos, taip pat paukštienos. Jiems naudinga bet kokia mėsa, išskyrus kiaulieną ir žąsieną. O štai iš kruopų jiems tinka tik kai kurios: grikiai, soros, ryžiai, miežiai, rugiai. Grūduose esantys lėktinai šios kraujo grupės žmonių organizmui trukdo pasisavinti naudingas maistines medžiagas, sulėtina medžiagų apykaitos procesus, trukdo efektyviai panaudoti kalorijas ir būtinai virsta papildomais kilogramais.


Šios kraujo grupės žmonės antsvorio gali gana greitai atsikratyti atsisakydami miltinių ir grūdinių patiekalų – neprireiks jokių varginančių dietų.


Pieno produktai šios kraujo grupės žmonėms taip pat netinka. Tuo tarpu žuvis gali tapti jų dietos pagrindu. Pirmumą reikėtų teikti skumbrei, silkei, menkei.

Dieta pagal kraujo grupę, l grupė, jūros gėrybės
Norint subalansuoti dietą labai svarbu valgyti daržoves, tačiau šiems žmonėms reikėtų vengti baklažanų ir bulvių: jų lėktinai kaupiasi aplink sąnarius, o to padarinys gali būti artritas.

Pomidorai, kuriuose yra lėktinų, ypač pavojingų A ir B kraujo grupėms, šios kraujo grupės žmonėms labai tiks. Tačiau 0(1) kraujo grupės atstovams nereikėtų valgyti kai kurių kryžmažiedžių: gūžinių, žiedinių, briuselio kopūstų, garstyčių.

Padidėjęs skrandžio rūgštingumas šios kraujo grupės žmonėms taip pat diktuoja taisykles. Reikėtų vengti marinuoto maisto, obuolių ir apelsinų sulčių, rūgščių daržovių. Ypač naudingos figos ir slyvos.

A(ll) kraujo grupė
Šios kraujo grupės žmonėms naudingiausias maitinimosi tipas - vegetariškas. Nuo mėsos jie tunka. Tačiau visiškai tapti vegetaru sunku, ypač tiems, kas gyvena šalto klimato sąlygomis. Siūloma išeitis - keisti mėsą žuvimi, o jautieną ir avieną iš raciono turėtų išstumti vištiena, kalakutiena, reikėtų visiškai atsisakyti dešrų ir mėsos delikatesų.

Šiems žmonėms labai naudingi augaliniai baltymai, kurių daug pupose. Jų maisto pagrindu sėkmingai gali tapti sojų produktai.

Natūralų pieną šios kraujo grupės žmonės pasisavina blogai, nes jų organizme gaminasi cukraus antikūnai, kurio yra nenugriebtame piene. Šviežio pieno produktus galima pakeisti, pavyzdžiui, rauginto pieno produktais.

Dieta A (ll) kraujo grupei, daržovės

Daržovės - išskyrus pomidorus, baklažanus ir pipirus - turėtų būti ant šios kraujo grupės žmonių stalo kasdien. Kuo mažiau jos termiškai apdorotos, tuo naudingesnės. Patariama vengti bananų - juose esantys lėktinai lėtina maisto pasisavinimą. Mandarinai ir apelsinai taip pat nenaudingi.

B(lll) kraujo grupė
Šios kraujo grupės žmonių racione gali būti tiek gyvulinės, tiek augalinės kilmės produktų. Tačiau patariama atsisakyti kviečių. Šis javas, kaip ir miežiai, kukurūzai, grikiai ir rugiai, lėtina jų medžiagų apykaitą, trukdo efektyviai eikvoti energiją. Tuo tarpu avižos, ryžiai jiems naudingi. Atsikratyti antsvorio padės pieno produktai, kiaušiniai ir visos daržovės, išskyrus pomidorus, ridikėlius ir moliūgus.

Dieta B (lll) kraujo grupei, tinka daržovės, iš mėsos aviena
Rinktis mėsos produktus jiems patariama ypač atsargiai. Piktnaudžiauti raudona (tamsia) mėsa nepatartina - tai gali sukelti chroniško nuovargio sindromą, susilpninti imuninę sistemą. Vietoj jautienos geriau vartoti avieną, triušieną, elnieną. Vištiena netinka, nes jos lėktinai agliutinuoja šios kraujo grupės eritrocitus, o tai gresia infarktu ir imuniteto susilpnėjimu.

AB(IV) kraujo grupė
Ši kraujo grupė gana reta – ją turi mažiau nei 15 proc. planetos gyventojų. Tokių priešingų A ir B antigenų susijungimas šiems žmonėms suteikia tiek teigiamų, tiek ir neigiamų savybių. Šių žmonių imunitetas stipresnis, jų organizmas rečiau kenčia nuo alergijos, lengviau kovoja su uždegimais. Tačiau jie lengviau pažeidžiami kai kurių piktybinių navikų, nes jų antigenai "priima kaip savą" ir A, ir B tipų antigenus.

Teigiama, jog tokio žmogaus organizmas "nedraugauja" su mėsa - kadangi kraujyje yra B tipo antigenų ir dėl žemo rūgštingumo mėsa blogai pasisavinama. Mėsa - pagrindinė jų antsvorio priežastis.

Dieta AB ( IV) kraujo grupės žmonėms, daržovės ir žuvis

Medžiagų apykaitą sulėtina ir kai kurios kruopos - grikiai, kviečiai, kukurūzai, tad jas reikėtų pakeisti ryžiais, rugiais, avižomis. Pagrindiniais maisto produktais, padėsiančiais šiems žmonėms atsikratyti antsvorio, turėtų būti daržovės ir sojų produktai.

Nenaudinga jautiena ir vištiena - jas geriau pakeisti aviena ir kalakutiena. Patariama valgyti daugiau žuvies - skumbrės, menkės, lašišos, jūros lydekos. Tuo tarpu plekšnės geriau vengti - joje yra šių žmonių kraujui priešiškų lėktinų.

Sveikatosstudija.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "IKS" sutikimo draudžiama.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Visi straipsniai

6 priežastys skubėti pas ginekologą

Jeigu jūs skundžiatės negalavimai lytinių organų srityje negalavimais - privalote apsilankyti pas ginekologą!

Afrodiziakai - aistringai nakčiai

Kokie maisto produktai turi lytinį portaukį ir aktyvumą skatinančių medžiagų?

Akių tinimas

Kaip išvengti akių tinimo, kodėl tinsta akys, kaip elgtis jei tinsta akys.

Alergija maistui

Alergijos rūšys, alergijos simptomai, kaip elgtis pajutus alergijos simptomus.

Alerginis rinitas

Alerginio rinito priežastys, šienligė, alergija žiedadulkėms, alerginio rinito- šienligės gydymas

Alkio jausmas

Kas yra alkio jausmas, kaip atsiranda alkio jausmas, kaip nepersivalgyti.

Amiotrofinė lateralinė sklerozė (ALS)

Kas yra amiotrofinė lateralinė sklerozė, jos simptomai ir gydymas

Antsvorio metimo taisyklės

Kaip kovoti su antsvorių, problemų anaalizavimas norint numesti antsvorį.

Ar aš esu alergiškas?

Alergijos priežastys, alergijos pasireiškimas ir simptomai, alergijos nustatymo būdai

Arbatos nuo peršalimų

Greitai paruošiamos arbatos, veiksmingos arbatos, kitų šalių gėrimai nuo peršalimo.

Liaudiškos priemonės nuo podagros

Vaistažolės nuo podagros, mityba sergant podagra

Mityba sergant cukriniu diabetu

Sveika ir subalansuota mityba yra svarbi sergant cukriniu diabetu arba kitaip vadinama cukralige. Ką turėtumėte žinoti apie mityba sergant cukriniu diabetu.

KMI skaičiuoklė

Kas yra KMI, KMI skaičiavimas, kokios galimos ligų rizikos

Cukrinis diabetas

Cukrinio diabeto simptomai, priežastys ir gydymas. Ką turėtumėte žinoti sergant cukriniu diabetu ir kaip mityba ir fizinis aktyvumas įtakoja 2 tipo cukrinį diabetą.

Podagros gydymas

Podagros simptomai ir gydymas. Kokius vaistus naudoti sergant podagra? Kokią mitybą rinktis sergant podagra? Kokias prevencines priemones taikyti sergant podagra?

Kaip išsirinkti žuvų taukus?

Apie tai, kaip išsirinkti kokybiškus žuvų taukus, kodėl kartais būtina juos vartoti - visi atsakymai į šiuos klausimus šiame straipsnyje.

Kalorijų lentelė

Kas yra Kalorijos? Mėsos, pieno, žuvies, daržovių, vaisių ir uogų, saldumynų kalorijų lentelės.

Kasdieninė veido odos priežiūra

Kaip reika prižiūrėti veido odą, kad ji būtų visados idealios būklės, į ką reikia atsižvelgti renkantis kosmetiką, bei kokie ritualai privalo būti kiekvieną dieną veido odos priežiūroje? Atsakymus į šiuos, ir į kitus klausimus apie veido odos priežiūrą, rasite šitame straipsnyje.

Kojų sąnarių skausmas

Kojų sąnarių skausmas – traumos ar ligos požymis. Dažniausiai žmonės kreipiasi pas gydytojus dėl skausmo kelių sąnariuose, rečiau dubens ir pėdos sąnariuose.

Kaip prižiūrėti veido odą

Kaip teisingai rūpintis veido oda, kokias priemones naudoti, kokios gali būti papildomos veido odos priežiūros

INBEAUTY.LT - išskirtinio dizaino grožio priemonių internetinė parduotuvė. Mūsų prioritetas - suteikti aukščiausią aptarnavimo kokybę jums!
Masažas, kineziterapija, gydomosios ir grožio procedūros
Natūrali produkcija, biologiškai aktyvios medžiagos, imunoreguliatoriai
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: