Reportažas iš kelionės į Tenerifę
Kelionės į Tenerifę filmas, pigūs aviabilietai į Tenerifę, viešbučiai Tenerifėje, ką veikti Tenerifėje, ką aplankyti Tenerifėje daugiau
LAIKYKITĖS HIGIENOS REIKALAVIMŲ
Visada ir dažnai plaukite rankas prieš ruošiant valgį, pasinaudoję tualetu. Nesant galimybei nusiplauti rankas, nuvalykite jas drėgnomis servetėlėmis, maistą imkite popierinėmis servetėlėmis. Maisto ruošimui skirtą įrangą bei įrankius naudokite tik tinkamai nuplautus geriamuoju vandeniu.
VARTOKITE TIK SAUGŲ VANDENĮ
Gamtoje geriausiai vartoti fasuotą geriamąjį vandenį. Nevartokite upių, tvenkinių, ežerų, kanalų bei kitų vandens telkinių vandens, kuriame gausu parazitų bei patogenų, galinčių sukelti apsinuodijimus bei įvairius susirgimus.
RINKITĖS TINKAMUS MAISTO PRODUKTUS
Venkite į kelionę vežtis greitai gendantį maistą: pieną, grietinę, varškę, konditerijos gaminius su varške ar kremu, virtų, keptų žuvų, mėsos ar jų produktų, mišrainių, karšto rūkymo žuvų, mėsos ar paukštienos gaminių. Kelionėje geriausiai tiks duona, šaltai rūkyti gaminiai, šviežios daržovės, sausainiai, džiūvėsiai, konservai, riešutai.
Rinkitės šviežius vaisius bei daržoves, plaukite juos tik švariu geriamuoju vandeniu. Nevartokite maisto produktų su pasibaigusiu galiojimo terminu, išmeskite sukiužusias, išsipūtusias ar oksiduotas skardines. Nevartokite tokių pusfabrikačių, kurių pakuotėje matyti susikaupusio skysčio.
LAIKYKITE MAISTĄ SAUGIAI
Greitai gendantį maistą laikykite ne aukštesnėje nei 5 oC temperatūroje, gamtoje tam geriausiai tiks automobiliniai šaldytuvai ar šaldymo krepšiai. Maistą laikykite uždarose pakuotėse pavėsyje, saugokite nuo graužikų, vabzdžių ir kitų gyvių. Laikykite termiškai neapdorotą mėsą ar žuvį atskirai nuo gatavo vartoti maisto.
Stenkitės suvartoti maistą kuo greičiau, gerai paskaičiuokite reikiamą jo kiekį.
Indai. Maistui naudojami indai turi būti švarūs. Geriausiai naudoti vienkartinius indus, o po valgio juos išmesti. Naudojant įprastinius indus būtina stebėti, kad neapruoštiems ir termiškai apdorotiems maisto produktams nebūtų naudojami tie patys indai bei įrankiai.
TINKAMAI APDOROKITE MAISTĄ
Ypač svarbu termiškai apdorojant maistą pasiekti tinkamą temperatūrą, kad sunyktų dauguma pavojingų mikroorganizmų. Termiškai apdorojant, maisto produkto viduje temperatūra turi pasiekti 70 oC temperatūros ribą. Norint įsitikinti ar tinkamai iškepta mėsa ar paukštiena, atkreipkite dėmesį į išsiskiriančias sultis, kurios turi būti šviesios, o ne rožinės spalvos. Neapdeginkite kepamo maisto, nes jame gali būti sveikatai kenksmingų policiklinių aromatinių angliavandenilių (PAA) junginių. Nerekomenduojama kepti mėsos produktus, kurių sudėtyje yra natrio nitrito (E 250), nes nitrito likučiai, esant aukštesnei nei 110 oC temperatūrai, reaguodami su aminais ir amino rūgštimis sudaro kancerogeninius junginius - nitrozaminus. Norint išvengti pavojingų junginių susidarymo kepant naudokite gaminius, kurių sudėtyje nėra nitritų. Kepamus maisto produktus suvyniokite į foliją, kepimui naudokite specialias pakuotes, groteles, kiek įmanoma išvenkite apdegimo ir apanglėjimo.
NEPAMIRŠKITE PASIIMTI Į KELIONĘ:
Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto inf.
Norėdami komentuoti ir vertinti - prisijunkite arba Registruokitės!
Sužinok naujausias mados tendencijas, geriausius receptus, kelionių ir laisvalaikio idėjas! UŽSIPRENUMERUOK!
Viešbučiai Palangoje dvivietis nuo | 21.0 EUR |
Viešbučiai Jūrmaloje, dvivietis kambarys nuo | 20.0 EUR |
Londono viešbučiai, dvivietis nuo | 50.89 EUR |
Kaip žvejoti žiobrius, kur žvejoti žiobrius, meškerės, pašarai, sistemėlės, masalai žiobriams
Kaip atpažinti jūrinę žuvį žvejų ir žuvų turguose visame pasaulyje, kaip išsirinkti skanią žuvį žuvų turguje
Idėjos vakarėliui, kai švenčiate dviese arba su draugais.
Aromatinės, dekoratyvinės žvakės gamyba namuose. Graži rankų darbo žvakė.
Geriausia dovana maistą gaminančiam virėjui, kulinarui, kokią maisto gaminimo įrangą padovanoti
Populiariausi visų laikų katastrofų filmai apie nelaimes - nuo ateivių ir žemės drebėjimų iki gaisrų ir potvynių.
Dovana vaikinui, dovanų idėjos vaikinui, linksmos ir naudingos dovanos vaikinui
Kad šiurpią spalio naktį iš nuostabos aikčiotų kaimynai - paverskite savo namus šviečiančių moliūgų tvirtove.
Maršrutas po Pietinę Lenkiją, lankytinos vietos Pietų Lenkijoje, pramogos Lenkijos Pietuose
TOP 3 varškės apkepo receptai, tradicinis varškės apkepas, varškės apkepas su razinomis, varškės apkepas su dribsniais
Kelionė po įdomiausius Tuniso miestus ir įspūdingiausius lankytinus objektus.
Paplūdimiai Latvijos pajūryje, Latvijos pajūrio paplūdimių, pliažų apžvalga, atsiliepimai ir rekomendacijos
Geriausi jėgos sporto klubai Vilnius, geriausi treniruoklių sporto klubai Vilniuje, geriausi sporto klubai moterims Vilniuje
Stemplės uždegimas (ezofagitas) yra ūminis arba lėtinis tam tikrų stemplės gleivinės dalių uždegimas, dėl kurio atsiranda skausmas krūtinėje, rėmuo ir kiti negalavimai.
Uzbekų nacionalinis patiekalas, troškinys ir sriuba viename, Uzbekiškos „Basma" receptas, kaip pagaminti „Basma".
Kaip išsirinkti geriausią kaimo turizmo sodybą ramiam poilsiui, šventei, įmonės renginiui, vestuvėms.
Lankytinos Vietos Lietuvoje, Ką verta pamatyti ir nuveikti Lietuvoje?
Alkoholiniai gėrimai ir kokteiliai, populiariausi alkoholiniai kokteiliai, su kuo maišyti alkoholį, kokius kokteilius rinktis, kad nejaustume pasekmių?
Maršrutas po Pietinį Tunisą, Gafsa-Tozeuras-Kebilis-Tatuinas-Džerba-Mahdija, reportažas iš kelionės į Tunisą
Solidūs velykiniai sveikinimai. Juokingi sveikinimai Velykų proga. Originalūs sveikinimai su Šv. Velykomis.
Ką pamatyti Tenerifėje, lankytinos vietos Tenerifėje, pramogos Tenerifėje, automobiliu po Tenerifę, geriausios vietos poilsiui Tenerifėje
Originalių kvepalų požymiai, kaip išsirinkti kokybiškus ir originalius kvepalus, požymiai, kad perkate padirbtus kvepalus, kvepalų žymėjimas
Kelionės į Tenerifę filmas, pigūs aviabilietai į Tenerifę, viešbučiai Tenerifėje, ką veikti Tenerifėje, ką aplankyti Tenerifėje daugiau